Highfield Genetics gebruikt voor de eigen fokkerij naast embryotransplantatie ( ET ) ook de nieuwste fokkerijtechniek ICSI. Ook hiervoor werken we samen met de beste mensen.

 

Hoe gaat het in zijn werk.

Allereerst wordt door een gespecialiseerde dierenarts de merrie gecontroleerd of ze voldoende follikels op de eierstokken heeft. Daarna wordt op de kliniek de onrijpe eicellen van de merrie geoogst, wat ovum pick-up (OPU) genoemd wordt. Dit kan op meerdere plaatsen. Na de OPU-sessie worden de eicellen naar AVANTEA (Italy) vervoerd en krijgen ze twee dagen de tijd om te rijpen in een incubator. Hierna worden de eicellen die gerijpt zijn bevrucht. Deze bevruchting vindt plaats door het injecteren van één zaadcel in een eicel. Dit proces wordt intracytoplasmatische sperma-injectie (ICSI) genoemd. Na het bevruchten worden de eicellen teruggeplaatst in de incubator om zich te ontwikkelen tot een embryo. De volgroeide embryo’s worden ingevroren en terug vervoerd.

Hierna kan de transplantatie plaats vinden van het ingevroren embryo, in uw eigen draagmerrie. Ook kunt u een draagmerrie huren bij Highfield Genetics.

In 2020 haalden Highfield Gentics in samenwerking met de Universiteit Utrecht een zeer hoog resultaat! Bij de ICSI embryo’s die in een draagmerrie van Highfield Genetics zijn getransplanteerd, heeft 90 % geresulteerd in een dracht.

Voor de voorwaarden bezoek de site van:

Draagmerries.nl

Wat ICSI onderscheidt van embryotransplantatie is dat de donormerrie cyclus onafhankelijk kan worden ingezet en dat schaars sperma efficiënt kan worden benut. De eicellen worden bij voorkeur buiten het dekseizoen geoogst.

Voor de lijst met hengsten waar Highfield Genetics sperma van bij Avantea heeft vind u onder het kopje –Hengsten.